Armusin jälle nartsu

Mõtlesin pikalt, kas kirjutan sellest või mitte. Olen olnud nii vihane ja hetkel lihtsalt töinan kuskil parklas ja panen neid ridu kirja (tõin just oma kosmeetikakoti tema juurest ära, kuhu ta oli lisanud tema nimega suveniiri, mille talle Türgist tõin ja lõi vee lahti). Kohati ei taha üldse sellele tähelepanu pöörata, samas on selles loos nii palju punaseid lippe, mis oleks teistelegi õpetlikud. Samas ei taha otseselt kellelegi halba, niigi osa peab mind meestevihkajaks ja et ise oma suhtumisega kutsungi jobusid ligi.

Aga samas, kas see oleksin mina, kui ma ei jaga? Iseasi, kas 2kuuline sebin väärib jagamist. Love in the first sight peab ikka paika küll, kuigi see on pigem ajuhaigus, su aju täitub dopamiiniga, ilma milleta sa ei suuda justkui olla enam. Algus oli ilus… nagu ikka. Viisakas, hea välja nägemisega noormees, edukas, ambitsioonikas- minu jaoks kõik välised kriteeriumid täidetud. Kuigi kui ma praegu neid sõnu kirja panen, mõtlen, et millesse ma siis armusin? Välimusse lihtsalt?

Üsna alguses oli juba aru saada, et mees on väga enesekeskne. Tavaliselt ma isegi ei vaata mehi, kes kui paabulinnud sotsiaalmeedias poseerivad, seekord mind absoluutselt ei häirinud see. Ma ise ka küllaltki edev inimene. Aga mis siis juhtus? Väikese aja kohta oli juba nii palju konflikte, et kõik ei ole enam meeleski.

Aga mõned red flagid panen siiski kirja. Õige naise kriteeriumid… Oeh, kuidas ma vihkan juba seda “õige naine on selline ja selline”. Miks ma krt kohe selle jutu peale ära ei jooksnud? “Õige naine on malbe ja rahulik, kes tahab mehe elu lihtsamaks teha. Reeglina on neil õnnelik abielu. Sina tahad ju ka omale meest ja lapsi.” RED ALERT! RED ALERT! Jah, ma olen ka kohati kärts-mürts-pauh, aga AGA omavahel tuleb siiski rääkida, kui kedagi midagi häirib ja lahendus ei ole see, et öeldakse teisele poolele, lahenda ise ära, otsi abi, temal probleemi ei ole, miks sa konflikte meelde tuletad (aga nii kaua tuletangi kuni need lahendatud on, neid ei saa lihtsalt ära unustada, teha nägu, et kõik on korras).

No eks minul siis neid probleeme jaoks… “Mu eks tegi igast väiksest asjast tüli ja nägin mind rahakotina, ära sina selline ole.” RED ALERT! Sama hästi oleks ma võinud öelda, et mu üks eks peksis mind, teine pettis, et ära sina selline ole. Või no ok, suhte alguses on hea rääkida, mida keegi ootab või eeldab, aga kas sellisel kujul?

Järgmine ohumärk. Mingi hetk sain aru, et räägin mõnda asja juba mitmendat korda. Ok, ma saan aru, et mehe aju lülitub välja, kui naine liiga palju räägib, aga see kõik oli nii alguse värk ja midagigi võiks ju meeles olla. Või mis te mehed arvate? Kui keegi ikka tõsiselt meeldib, siis mõned faktid ja teise poole jaoks olulised asjad ikka meelde jätad ning tunned huvi. Mul on olnud date, kus on näha, et inimene on siiralt huvitatud mu tegemistest ja mul ei jää tunnet, et tegelikult teda ei huvita.

Aga topeltstandardid… Mulle meenus kohe vägivaldne suhe… Kui inimene lampi ära kadus öeldes, et kõik ei ole korras ning pärast räägib, aga samal ajal on ikka sotsiaalmeedias active. Mul tekkis paanikahoog ning seletasin, miks, mille peal öeldi mulle, et tema ei pea minu mineviku pärast kannatama. Ei peagi ja ma ei tahagi võtta minevikku uude suhtesse kaasa, aga mul on kahjuks hetki, kus võib selle pärast nö katus ära sõita, kui on mingi trigger. Ma ausalt ei tee seda meelega ja ma ootaks, et mu tulevane kaaslane mõistaks seda.

Kui aga tuli välja, et tema töökaaslased kuskilt teavad meie sebimisest ja ma telefonile ei vastanud, siis oli oii, kui suur paanika… kellele ma mida rääkinud olen, miks tema peab oma töökaaslastelt kuulma, et me koos oleme, aga tema arvates ei olnud see peale lendamine, vaid küsimine. Eee, whaat? Ma olen üsna kindel, et enamik teist ei tea, kellest ma räägingi ja veel vähem tean mina tema töökaaslasi… Ühele usaldusväärsele sõbrannale rääkisin põhjalikumalt ning jumal tänatud, et rääkisin, sest tegelikult ta ütles mulle kohe, et see suhtlus on nii red flage täis.  Kui armumine möödas on, siis saan nagunii aru, et meie põhiväärtused ei klapi. Minul oli muidugi juba tekkinud usk ja lootus, et neid nurki annab nö maha lihvida ning et püüan ise ka siis see õige naine olla.

Lõpuks saatis ta mind ise pikalt, kuna tegin ettepaneku tema juures koos koristada. Poissmeeste värk, saan aru, aga kuna hakkasin rohkem aega seal veetma ning ta ise küsis, kuidas tema pool end tunnen, siis tundus see sõbralik ettepanek kohane. Tema jaoks oli see aga rünnak ja sain otse kümpi, et ma võiks enne oma kodu korda teha. Well… nüüd otsib ta kodukoristajat, et vb mu ettepanek tundus siiski asjakohane, sest ma tegelikult ütlesin, et sellises vannitoas ükski naine olla ei soovi…

Tegelikult, kui tagant järgi mõtlen, jäi mul mitmel korral kuidagi paha tunne sisse. Ise õpetan noortele, kui suhtes jääb paha tunne sisse, siis järelikult on midagi jamasti. Keegi, mitte keegi mitte kunagi ei pea tegema midagi sellist, mida ta ei taha teha ning hooliv ja mõistlik mees ei sunni sind tahtevastaselt asju tegema. Ühesõnaga, isegi mina kui ekspert lähisuhtevägivalla teemadel, ei ole kaitsutud meeste eest, kes üritab naise oma egoga uputada nii, et vaid mehel oleks hea.

Olge armumisel ettevaatlikud ning järgige teatud märke, rääkige lähedastega, nemad näevad olukorda ilma dopamiinilaksuta, mis armunu aju halvanud on. Mina aga usun ikka edasi, et inimesed on tegelikult ilusad ja head ning kui kunagi peaks uuesti suhtelaadne toode tekkima, siis sammun sinna  ikka heade eeldustega. Praegu aga hakkas kergem, ei aja enam nutma ning vihagi on lahtunud 🙂

UPDATE! See, et töökaaslased teavad, selle kohta sõbranna ütles, et raudselt tööl mingi muu teema ning tuli just välja, et oligi, jälle samal ajal sebin töökaaslasega. Isegi samu poolpaljaid pilte saadeti meile mõlemale… nii et p*****e need pisarad ja f*** this guy. Nagu for real, JÄLLE?!

Olge hoitud!

Teie Merli

2 thoughts on “Armusin jälle nartsu”

  1. Aga päeva lõpuks meeldivad naistele ikkagi jobud. Naised vajavad põnevust ja adrenaliini. Ja igavad turvalised mwgmhed seda üldiselt ei paku.

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga