Jaana lugu 5. osa ehk vägivaldse suhte karikas sai täis

Detsembris lähenes mu sünnipäev ja mu lähedane, kellega ma ei suhelnud, uuris minu abikaasalt, et kus ma seda tähistan ja kas ta võiks lilli tuua? Mu abikaasa rääkis mulle sellest ja ma olin nõus, et ta tuleb meie juurde. Ülejäänud lähedased soovisid samuti õnnitlema tulla. Abikaasa hakkas juba varakult viina jooma ja oli väga lõbusas meeleolus. Keset sünnipäeva kutsus mu lähedane mind õue, sest tal olevat mingi asi südamel ja tahab selle ära rääkida. Õues olles ütles ta, et mu abikaasa tarvitab suurtes kogustes kokaiini ja sellest ta välja enam ei tule. Olin väga jahmunud ja palusin tõestust. Lähedane ütles, et nad tarvitavad koos ja tegid seda tänagi. See sama kord kui mina olin metsamajas puhkamas, oli minu abikaasa läinud ja tal oli kaasas olnud 2g kokaiini. Ta pidi seda tegema WC s, autos küünekääridelt või plastmassist lusikalt. Varasemalt olin ma sageli autos küünekääre näinud ja mõelnud, et miks need seal on. Ka plastmassist lusikaid olin sageli näinud. Minu sünnipäeval oli abikaasa taaskord väga sageli ülemise korruse WC-s. Minu lähedase sõnul oli ta pakkunud kokaiini talle ja tema sõbrale samuti, kes olid siis kogu kambaga seda tarvitanud.

Peale sellest rääkimist lahkus mu lähedane kiirelt oma sõbraga. Mina läksin üles abikaasa juurde, et sellest rääkida, aga ta oli täiesti teises maailmas. Istus magamistoas voodil ja ei saanud millestki aru. Sellel õhtul olid ka teised külalised täheldanud, et mu abikaasa muudkui jõi, aga purju ei jäänud ja oli kuidagi imelikus meeleolus. Minu enda teismeline laps viibis samuti minuga koos ja ütles, et temale tundus kõik väga kummaline. Mu abikaasa oli mu lähedasele öelnud, et mina olen nii loll ja nagunii aru ei saa, et nad tarvitavad. Tuleb välja, et olingi, sest kolme aasta jooksul ei osanud ma seda arvatagi.

Järgmisel hommikul soovisin näha väljavõtteid ülekannetest, sest väidetavalt oli ta minu lähedasele kokaiini eest kandnud 289 eurot. Olime voodis pikali ja ta hakkas seda avama, aga siis ütles, et lehekülg ei toimi. Seejärel tõusin voodis istukile ja proovisin ta mobiili võtta. Ta ärritus ja viskas oma mobiili toa otsa, võttis mul kätest kinni ja lükkas voodi jalutsisse. Seejärel surus oma põlve mulle nii tugevalt kaelale, et ma ei saanud hingata. Kahel korral ütlesin, et ma ei saa hingata ja kui tundsin, et ei jaksa enam vastu hakata ning keha muutub nõrgaks, siis ta vabastas mu. Minu laps magas kohe kõrval olevas toas ja kuulis seda, aga ta kartis sekkuda. Täna on ta öelnud, et kartis algusest peale teda. Kui ma olin vabaks saanud, siis proovisin põrandalt ta mobiili võtta, aga ta tõukas mind tugevalt eemale. Seejärel ajasin oma lapse üles, pakkisin mõned asjad ja tulime koju. Ma olin shokis ja ei suutnud selgelt mõelda. Kodus olles tekkis mul taas 38 palavik ja hingamisraskused.

Üks juhtum oli veel seoses meie töökohtade jõulupeoga. Mulle oli varakult teada, millal on minu töökoha pidu ja soovisin, minna koos abikaasaga. Iga kord kui selle teemaks võtsin, siis oli ta kuidagi eemalolev. Kui ma ühel hetkel selle taaskord teemaks võtsin,
siis ütles ta, et tema jõulupidu toimub laupäeval ja tegemist on suure üritusega ning kutse on ühele. Ta oli sinna end juba kolmapäeval ära registreerinud. See oli jälle see hetk, millal ma ei saanud aru, et kas see on normaalne või peaks abielus inimesed siiski koos arutama/otsustama? Alles oli jutt, et töökohas ei pikendata lepingut ja siis peale raseduse katkestamist toimub peole minek. Mu mõistus oli erroris. Kuna peale teist raseduse katkestamist olin ma täielik inimvare ja hakkasin vaikselt aru saama, mis
mängu ta minuga mängib, siis pakkusin talle välja kompromissi. Tema läheb peole ja mina ei jää tema lastega koju ja lähen ka pidutsema. See kompromiss talle ei sobinud ja ta jättis jõulupeo ära.

Kui olin oma parimale sõbrannale minu sünnipäeval juhtunust rääkinud, siis ta soovitas politseisse pöörduda. Sain kokku kohaliku piirkonna politseinikuga. Ta nägi mu käsi ja kaela ning palus pöörduda EMOsse. Ma oli nii shokis, et ise ei pannud oma kätel ega kaelal olevaid muljumisi tähele. Käisin ära EMOs, tegin politseisse avalduse. Kuna abikaasa hakkas maili teel lahutuse ja minu asjade osas manipuleerima, siis soovisin lahutada kohtus. Seda enam, et mul oli tõsine hirm teda uuesti kohata.

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga